098-871-42-54 Ми працюємо: Пн. - Пт. з 10:00 до 20:00
Магія спецій

            

          Невдовзі зима… Дотанцьовує  вальс золота осінь, падаюче листя, мов рахує дні до початку сніжної казки. Зима – це пора святкувань, це щасливі моменти  з друзями та теплі вечори у сімейному колі. Чарівний зимовий період охоплює безліч свят. Сніжні вечори збирають друзів та найрідніших у теплому колі. Кожна господиня має свій рецепт, який покличе усіх до столу. Чи це запашна індичка, чи ароматна випічка, чи гарячий глінтвейн  - кожна використовує свій секрет, і криється він - у Спеціях.

            Історія спецій та прянощів починається ще з часів походження людини. Манускрипти Шумерської епохи, що були знайдені близько 5 тисяч років тому, засвідчують використання спецій в ті часи. Природа дарує нам свої дари через спеції та прянощі, наділивши їх багатьма перевагами. Лікарські властивості  трав та спецій широко використовуються у фітотерапії. Поряд з древньою вірою в їх цілющі властивості, існують інші застосування, що не мають нічого спільного з лікуванням. Це випадок, коли трави та спеції застосовуються як афродізіаки.  Ну й звичайно незамінними трави спеції та прянощі є у кулінарії. Всі знають, яку важливу роль вони займають на кухні.  Нараховують близько тисячі різновидів спецій і кожна господиня має власний «збірник»  помічників.  На кожну страву є спеція , яка здатна розкрити усі нотки смаку  або ж відкрити її в зовсім неочікуваному варіанті.  Отже спеції можна сміло назвати «чарівною паличкою» на кухні, без якої не обійтись господиням. Також є безліч секретів та порад щодо зберігання спецій та прянощів. Ось декілька з них: зберігайте спеції у скляній тарі, яка герметично закривається; бережіть спеції від прямого сонячного світла; зазвичай спеції можна використовувати до 2 років – слідкуйте за терміном придатності. На сьогоднішній день на  вітрині  магазинів можна зустріти безліч варіантів для вдалого зберігання спецій. Виробники стараються задовольнити  смаки більшості господинь. Віднедавна ТМ Vinzer оновила лінійку наборів для спецій. Завітайте у розділ Кухонні Аксесуари та ознайомтесь з нашими новинками. Набори для спецій від ТМ Vinzer  стануть справжньої прикрасою та незамінним помічником  на Вашій кухні.

             Не відхиляючись від теми спецій, прянощів, кулінарії  та свят нагадуємо, що невдовзі  світ буде святкувати День Подяки. Зокрема це свято популярне у Канаді та Сполучених Штатах Америки , на його честь організовують святкові паради, а також готуються різноманітні смаколики. Головним атрибутом свята є індичка і кожна господиня має свій секретний рецепт. Ну і звичайно як тут без спецій. Пропонуємо Вашій увазі святковий рецепт, який приємно здивує Вас та Ваших рідних. 

Інгредієнти:

·         індичка – 3 кг;

·         оливкова олія – 1/2 склянки;

·         розмарин – 3 гілочки;

·         сіль – 1 ст. ложка;

·         перець чорний мелений – 1 ч. ложка.

Приготування:

Тушку добре промиваємо, після прибираємо залишки води паперовим рушником. Відрізаємо шию і крайні фаланги обох крил – якщо цього не зробити, то вони почнуть підгоряти. З суміші олії, розмарину, солі і перцю готуємо маринад, яким скрізь (і зовні, і всередині) обмазуємо пташку. Відправляємо індичку на кілька годин у холодильник. Готове м'ясо вийде не тільки ніжним, але і ароматним.

Запечена в духовці за цим рецептом індичка хороша і без начинки, але ви можете нафарширувати її овочами, грибами, звареної на половину гречкою чи рисом, яблуками і навіть виноградом. Це залежить від ваших уподобань. Але не перестарайтеся – не можна набивати тушку занадто щільно.

Індичку обмотуємо фольгою і викладаємо на змащене маслом деко спинкою вниз. Відправляємо запікатися в духовку при температурі 200 градусів. Загальний час визначаємо з розрахунку 45 хвилин на кілограм м'яса. Таким чином, наша 3-х кілограмова пташка буде запікатися близько 2-х з половиною годин.

Приблизно за 30 хвилин до готовності фольгу розкриваємо, щоб індичка підрум'янилася. А щоб м'ясо вийшло соковитіше, її періодично поливаємо витопити жирком з дека. Температуру можна збільшити до 220 градусів.

 

Сподіваємось Вас зацікавили не лише новинки для спецій від ТМ Vinzer, але й цікавий рецепт святкової індички . Дякуємо за увагу та до нових зустрічей…